REVIEW | ALPRO HAZELNOOTDRINK

september 8, 2013 in Food, Review

Toen ik een tijdje terug schreef hoe je met behulp van een aantal simpele tips en tricks een gezondere eetstijl kunt aannemen, werd ik benaderd door Simply PR of ik interesse had om een product van Alpro te testen. Maar natuurlijk! Ik vind het leuk om (nieuwe) dingen te testen, deze te reviewen en aan jullie te laten zien. Deze week ontving ik het pakketje en vandaag lezen jullie dus een review van een product van Alpro, namelijk de Alpro Hazelnootdrink. Deze hazelnootdrink van Alpro is niet nieuw, het bestaat al een tijdje. Maar dat maakt het niet onnodig om er review over te schrijven. We kunnen immers niet alles proeven wat er in de schappen ligt. Bovendien had ik er nog nooit van gehoord en misschien jij ook niet. Dus, kijk maar mee.

Alpro beschrijft de Hazelnootdrink als een heerlijke winterdrank om bij op te warmen. Je kunt de drink dus zowel warm als koud drinken. Een stukje uit het persbericht: ‘Alpro Hazelnootdrink is 100% plantaardig en gemaakt van de beste hazelnoten, die op een verantwoorde manier zijn geteeld en geoogst. De drink bevat geen lactose, dierlijke vetten of soja en is een bron van calcium en vitamine B2, B12, D en E. Alpro Hazelnootdrink bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveermiddelen.’

De drink bestaat uit hazelnoten en is vermengd met bronwater. Daardoor is de structuur dunner en niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Optimel drink. Dit vind ik een voordeel, want de hazelnootdrink fungeert voor mij als een echte dorstlesser. Vaak vind ik de drinks van Optimel wat klef in de mond en heb ik daarna behoefte aan water, maar dat heb ik bij deze drink niet. Fijn!

Even de ingrediënten op een rijtje: water, suiker, hazelnoten (2.5%), tricalciumfosfaat, zeezout, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, gellan gom), emulgator (zonnebloemlecithine), vitaminen (riboflavine (B2), B12, E, D2). Er staan een aantal moeilijke, waarschijnlijk nooit gehoorde woorden tussen, dus die zal ik even toelichten.

- Johannesbroodpitmeel (E410) is een stabilisator dat komt van de Johannesbroodboom en het dient als verdikkingsmiddel.¹
- Gellan Gom (E418) wordt geproduceerd uit zetmeel en dient ook als verdikkingsmiddel.²
- Emulgator is een stof die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn.
- Riboflavine is een ander woord voor vitamine B2 en dat is een noodzakelijk vitamine voor de mens.

Zoals je ziet zit er suiker in. Per 100 ml zit er 3,0 gram koolhydraten in waarvan 3,0 g suiker. Dat is natuurlijk niks en eerlijk gezegd heb ik liever natuurlijke suikers dan zoetstoffen zoals aspartaam en dergelijke. De calorieën zijn daardoor ook erg laag, namelijk 58 kcal per 200 ml. Een pluspunt! Mijn verdere ervaringen met dit drankje? Zoals ik al zei vind ik het een echte dorstlesser. Het is niet te vergelijken met melk of een andere drink. Voor mij is het dus totaal iets nieuws en daar houd ik van. Het is wel wat aan de waterige smaak, maar een glas Hazelnootdrink bij de lunch zal mijn middageten goed doen.

Ik vertelde aan het begin al dat het zowel warm als koud gedronken kon worden. Tot nu toe heb ik het alleen nog koud en ‘puur’ gedronken. Maar er zijn nog een aantal recepten en variaties die je met Alpro Hazelnootdrink kunt maken en die wil ik graag met jullie delen. Ik heb foto’s gemaakt van de vier recepten die bij het perbericht inbegrepen zat.

Al met al ben ik tevreden over de Alpro Hazelnootdrink. Hij zal vast nog eens in mijn boodschappenmandje verdwijnen. En, ben jij nieuwsgierig geworden?

¹ ²

Volg me op Instagram (@manoukmak), Facebook, Twitter en Bloglovin’.