Column | Bekende Nederlanders spotten

november 20, 2014 in Column

bn spotten

Wie vindt het nou niet leuk om bekende Nederlanders te spotten? Het blijft leuk om te zien als die ene GTST-ster  zich enkele meters op het terras van jou bevind of als je één van de Toppers in de supermarkt tegen komt. Normaal gesproken heb ik niet zo’n geluk in het spotten van BN’ers, want ik kom ze maar nauwelijks tegen. Misschien weten ze zich goed te verstoppen. Ze zijn op plekken waar de ‘gewone mens’ als ik niet zo snel zal komen of ze houden zich ergens verscholen in de VIP room van een restaurant. Maar misschien moet ik gewoon beter om mij heen kijken net als vorige week. Toen leek het wel of heel Bekend Nederland zich bevond in de straten van Amsterdam. Nou ja, niet héél Bekend Nederland maar wel een paar daarvan.

Begin vorige week liep ik mijn rondje door de supermarkt om mijn wekelijkse boodschappen bij elkaar te sprokkelen. Terwijl ik in de rij bij de kassa stond te wachten, stond er naast mij een ‘bekende’. Ik ben niet zo heel goed in het herkennen van bekende mensen op straat, dus een uur lang heb ik met de vraag rondgelopen waar ik die bekende nou van ken. Gewoon op straat zien die mensen er toch ietwat anders uit dan op de televisie. Eenmaal thuis toen ik tegen mijn huisgenoten vertelde dat ik een bekende tegenkwam, kwam ik er pas achter dat het actrice Sanne Vogel was.

De volgende dag liep ik naar de Albert Cuypmarkt bij mij om de hoek. Ter beloning van een lange ochtend aan de studie gunde ik mezelf wat ontspanning. Wat winkeltjes in duiken en even struinen op de markt. Het was vorige week tenslotte zo’n prachtweer. Dat moet Anna-Alicia ook gedacht hebben, want zij kwam mij tegemoet lopen op de Albert Cuypmarkt. De danseres bekend van So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson liep met een handjevol tassen fruit vrolijk over de markt.

Ook Simone Kleinsma fietste op haar gemak op haar omafiets door de straten van Amsterdam. De musicalster dook in de Negen Straatjes een hip koffietentje in. Even twijfelde ik of ik daar ook een lekkere kop koffie zou gaan halen, maar ik wist niet wat ik daar binnen aan zou treffen. Een hele tafel vol BN’ers, een intieme borrel met haar collega’s? Ik ben toch eigenlijk wel nieuwsgierig geworden, dus ik ga binnenkort even een kijkje nemen.