BACKSTAGE @ SANS

april 12, 2013 in Fashion

Met een modewinkel van 1000 m2, zes verdiepingen voor zowel man als vrouw 300 bestellingen per dag, timmert (online) modewinkel Sans hard aan de weg om één van Nederlands grootste webshops te worden. Hoe het er bij Sans online allemaal aan toe gaat, heb ik afgelopen zaterdag mogen zien door middel van een rondleiding. Lees snel verder en ik neem jullie backstage mee bij Sans.

Samen met de eigenaresse van Jouwstylist.nl werd ik om 13:00uur verwacht bij Sans. Na een kop thee en een praatje kregen we de winkel te zien. Wisten jullie dat Sans naast een webshop (sans-online.nl) ook een gigantische winkel heeft midden in het centrum van Rijssen, een plaatsje in Overijsel? Met een oppervlakte van maar liefst 1000 m2, verdeeld over zes verdiepingen vind je er kleren voor zowel mannen als vrouwen. Met merken zoals Pall Mall, No Excess, Vanguard, Vero Moda, Esprit en Only is er een ruim aanbod. De winkel ziet er mooi en verzorgd uit en de paspoppen zijn leuk gestyled. Voor de klanten is er de gelegenheid om een kopje koffie of thee te nuttigen en in de winkel staan verschillende versnaperingen.

Na de winkel gezien te hebben, was het tijd om achter de schermen te kijken. Sans heeft geen distributiecentrum waar alle goederen ontvangen, verdeeld en vervoerd worden. Dat zou je wel denken met zoveel bestellingen per dag, maar alles wordt vanuit de winkel van Sans gedaan. De magazijnen met de voorraden, de fotostudio, de klantenservice, het inpakken van de bestellingen en het aannemen van geretourneerde pakketjes gebeurd allemaal boven en achter de winkel van Sans.

De voorraden voor zowel de webshop als de winkel bevinden zich gewoon achter en boven de winkel. Alles is netjes op merk gesorteerd zodat de Order Pickers handig de bestellingen bij elkaar kunnen zoeken.

Vragen en telefoontjes moeten ook beantwoord worden, en dat gebeurd hier. Doordeweeks zitten hier twee dames die al jullie vragen beantwoorden.

Dit is de fotostudio. Hier worden alle kledingstukken voor de webshop stuk voor stuk gefotografeerd. Daarna worden ze bewerkt zoals de paspop wegwerken en vervolgens gaan ze online. Vooral wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt, is de fotograaf non stop foto's aan het schieten.

Je salaris nog niet binnen, maar toch iets heel leuks gespot op de webshop? Dat vinden ze bij Sans geen probleem en denken met je mee. Je kunt je favo kledingstuk reserveren, zodat jij 'm zeker hebt. Is dat nog eens service!

Wanneer de Order Pickers alle producten van een bestelling verzameld hebben, gaan ze naar een volgende ruimte waar ze ingepakt worden. Voor 16:00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Lekker snel, dus.

Alsof zes verdiepingen nog niet genoeg is, hebben ze ook nog een winkel tegenover het pand: Sans NXT Door. Een winkel wat er later bij is gekomen. NXT Door heeft twee verdiepingen en richt zich meer op de wat oudere vrouwen. Hier worden luxere merken verkocht zoals Villa, Sandwich_ en Esprit.

Ik hoop dat jullie door dit report een goede en leuke indruk hebben gekregen van Sans. Ik vond het in ieder geval een leuke ervaring om te zien hoe het er backstage bij Sans aan toe gaat. Het is een jong en creatief team en bezig om zichzelf altijd te vernieuwen. Mocht je een keer een tripje plannen naar Overijsel, neem dan zeker een kijkje bij de Haarstraat 35 waar Sans gevestigd zit. Sinds kort hebben ze koopavonden op dinsdag, woensdag en donderdag.

Uiteraard gingen we niet met lege handen naar huis. Aan het eind van de middag kregen we een leuke goedgevulde goodiebag. Bedankt :)

Roze trui, blauw glitter vestje, roze tregging, blauwe coated broek, ijsblokvormpjes, telefoonhoesje, notitieboekje, armbandjes en een boxer.